Regisztráció

Akár termelőként, akár vásárlóként csatlakoznál hozzánk, pársoros bemutatkozásodat küldd el a keszikosar@gmail.com címre.

Termelőink

Tejtermékek:




Pázmán Zoltán tejtermékei kecsketejből

A nevem Pázmán Zoltán.  
Egy pici börzsönyi faluban, Bernecebarátiban élek immár 12 éve párommal, Váraljai Ildikóval és két gyermekemmel,  Zsófia lányommal és  Marcell fiammal. Közel 6 éve foglalkozunk  kecsketartással. Eleinte csak saját fogyasztásra állítottunk elő tejet és sajtot, de hamarosan kiderült, hogy a közelben és távolabb is keresettek ezek a finom és  egészséges termékek.
A kezdeti nehézségek  a hozzá nem értésünk miatt  hamarosan megmutatkoztak.
A következő évek tanulása és kísérletezései után immár 4 éve állandó minőségű  és küllemű termékeket állítunk elő.
A kistérségben és távolabb is rendszeresen megjelenünk termékeinkkel, különböző rendezvényeken és vásárokon.
Emellett természetesen a portánkon is állunk vásárlóink rendelkezésére.


Terman porta tejtermékei tehéntejből

Termanportatermékei.JPG

Hitvallás

Mi itt a Termanportán hiszünk Istenben, hisszük az örök életet és hiszünk a becsületes munkában, amíg oda nem jutunk. Hisszük hogy lehet egymást segítve együtt dolgozni mindannyiunk boldogulására. Hisszük hogy Isten ad erot ahhoz, hogy előre jussunk a nélkül hogy bárkit be kéne csapnunk és hisszük, hogy azért nem mindenki akar minket átverni. Hisszük hogy az állatokat azért bízták ránk, hogy gondot viseljünk rájuk és jó gazdáik legyünk. Hisszük hogy azért vannak földjeink, hogy rajtuk a jó gazda gondosságával ennivalót termeljünk azoknak, akiknek nem mindegy, hogy mit esznek. Itt akarjuk felnevelni a gyerekeinket és reméljük, hogy jó példával járunk előttük. Hisszük hogy nem mindegy hogy mit adunk ki a kezünkbol és azt is, hogy a tisztességes munkán és annak eredményén áldás van.

Szátok, 2010. augusztus 2.

Füstölt hús


Mészáros Zoltán - füstölt áru, juh- és kecskesajtok

Mészárosék az igazi őstermelő család mintaképe, mindenki hozzáad valamit a családi gazdasághoz. A szülők nevelik a disznókat, kecskéket, juhokat, a felnőtt fiuk, Zoltán dolgozza fel és árusítja a veresi piacon a füstölt húsárukat és a kecske és juh tejtermékeket, a nagymama meg házi készítésű tésztákat készít.A sertéshúst hagyományos technológiával dolgozza fel Zoltán, majd saját kezűleg megfüstöli.



Zöldség, gyümölcs

Gódor Biokertészet

"Gódor Antal a Biokertészet vezetője vagyok. Mezőgazdász múlttal rendelkező családban nőttem fel. 1990-ben köteleztem el magam a biotermelés mellett, mivel felismertem, hogy a sok vegyszer használata nagymértékben károsítja környezetünket és saját szervezetünket. A gyerekeimre gondolva átláttam, hogy változtatni kell a mezőgazdasági technológián. Egy fél éves hollandiai tanulmányút során mélyebb betekintést nyertem a biotermelés rejtelmeibe, a talajművelés, a megfelelő gépesítés és a vetésforgó területén. Rájöttem, hogy nagyszüleim gazdálkodási módszerét átültetve a jelenlegi folyamatokba, eredményesebb lehet vállalkozásom.
Hazatérve 10 hektáron indítottam el a biogazdálkodást egy- két zöldségfélével (sárgarépa, burgonya, vöröshagyma). Az évek során 30 hektárra fejlesztettem fel a bioterületemet, mivel igény jelentkezett többféle zöldségre. A Hipp Kft. és a Biohungarikum Kft. partnereként a piaci lehetőségek bővültek. Folyamatosan történt a gépiesítés, különféle munkagépek, öntözőberendezés alkalmazása, valamint megfelelő tároló helység elengedhetetlenül szükséges egy európai szinvonalú gazdaság működéséhez. Egy 470 m2-es zölség-tároló építése és egy hűtőház beindítása lehetővé tette a betakarított termékek hosszú ideig való friss tárolását.
A Biokontroll Hungária Kht ellenőző szervezet felügyelete alá tartozik Biokertészetem. Termékeink szigorú minőségi ellenőrzés után kerülhetnek piacra!"


Kovácsék gyümölcsöskertje

Családi gazdaságunk Zala megyében található, ahol mintegy 160 ha területen gazdálkodunk. Az Agrár Környezetgazdálkodás szabályait betartjuk, tehát terményeinket bátran fogyaszthatják.
 

Fő profilunk a gyümölcstermesztés:
  • alma
  • körte
  • szilva
  • dió
Gyümölcseink zamatosak, szépek és egészségesek. Zöldségtermesztésben slágerterményünk a szuperédes csemegekukorica, de nyártól több friss piaci terménnyel tudunk szolgálni.


Gyümölcslevek


A nevem Király Roland. 

A Magyar és a Székely Családellátók megalapítója.

Tapasztalatból tudom, hogy sokat idegeskedik az ember, azért mert sokszor fogalma sincs, hogy amit vesz az valójában mennyire egészséges, milyen minőségű, honnan is van és kihez forduljon igazi megoldásért, ha valami nem tetszik a vásárolt termékkel kapcsolatban.

Ezért hát befejeztem jó pár évvel ezelőtt a kényelmes, multis beszerzéseket és vettem földet, felkutattam igazi gazdákat és így lettem egyre több közösség "beszerzője, ellátója".

Ez a vállalkozás sem szól semmi másról.

Mi szeretnénk lenni az Ön és családja minőségi élelembeszerzője, profi "Családellátója".

Az ember, aki elintézi és felelősséget vállal arra, hogy a legjobb magyar alapanyagokat, termékeket megteremti, beszerzi és elviszi az Ön és családja asztalára.

Szolgálatunk célja, hogy a magyar nemzetgazdaság felelős szereplőjeként helyzetbe hozzuk a jó minőséget előállító gazdákat és termékeiket, valamint megfizethető áron eljuttatni a magyar családok asztalára a mindennapi egészséges élelmet."

(forrás: www.csaladellato.hu)


Pékáruk

Lét-Reform Kft.

Benes Dorottya és Horváth István hozta létre a Lét-Reform Original Kft-t, így mesélnek róla: (forrás: biosutemeny.hu)
 " Cégünk 15 éve foglalkozik reform és biotermékek gyártásával. Saját egészségünk és életminőségünk javítása volt a cél, amikor áttértünk a reform konyhára – kisérleti jelleggel.
Kizártuk az állati eredetű alapanyagokat. Édesítésre répacukor helyett mézet, gyümölcsöket, fehérliszt helyett teljes kiőrlésű búzát, tönkölybúzát, rozs és zablisztet használtunk. Zsiradéknak napraforgóból, szezámból, lenből, olivából hidegen préselt olajat öntöttünk az ételekbe. A kezdeti lépések olyan jól sikerültek, hogy akik kóstolták ételeinket, süteményeinket, lelkesen bíztattak a folytatásra. Tulajdonképpen így kezdődőtt...
Eleinte néhány reform üzletbe szállítottunk reform termékeket, majd vegyszermentes alapanyagokat is sikerült beszereznünk és ettől kezdve a Biokontroll által ellenőrzött bio termékeket gyártottunk és megjelentünk a budapesti ÖKO piacon is. Itt alkalmunk nyílt a vevőkkel személyesen találkozni, beszélgetni, kóstoltatni. Így az aktuális igényekhez tudtuk igazítani termékkínálatunkat.
2006 és 2010 között saját erőből (szó szerint) felépítettünk egy új, minden igényt kielégítő üzemet. Itt már lehetőségünk nyílik süteményeink mellett a kenyér-, pékáru kínálatunk bővítésére is. Az elmúlt másfél évtized tapasztalata, lelkes, elégedett vevőink nagy száma örömmel tölt el bennünket és arra ösztönöz, hogy termékeink körét tovább bővítve, legyünk jelen a bio- és reformüzletek polcain, valamint az ÖKO piacon.
Szeretettel várjuk Önt is fogyasztóink táborában!

Méz

Dian Richárd méhész:

"Családi méhészetünket Csőváron a nagyapám alapította az 1950-es évek elején. A méhészeti ismeretek elsajátítása után 1990-ben kezdtem el saját méhészetem kialakításához. Főállású méhész, őstermelő vagyok. Jelenleg 150 méhcsaláddal méhészkedem, ezzel az állománnyal vándorlok a különböző méhlegelőkre. Így 7-8 féle fajtamézet tudok kínálni vásárlóimnak. A megtermelt mézet a veresegyházi piacon és Vác vonzáskörzetében házhoz szállítva értékesítem.
A mézes üvegeken OMME méz-zárszalagot helyezek el, amely biztosítja a vásárlót arról, hogy természetes, magyar eredetű mézet vásárolt. Mézeim minőségét az OMME rendszeresen ellenőrzi. 

2011-ben az Édesharmat mézem elnyerte az " ÉV MÉZE 2011 " címet."

Kozmetikumok

"Ördögszappanok"

Szappanjaim erős energetikájú gyógynövényekkel készített, remek szappanok. Minden szappant, az adott problémára való legjobb összetevőkkel készítek el. Illóolajat is csak a jó hatás miatt teszek bele, amennyi szükséges. A növényeket forgalomtól távol eső, tiszta helyeken szedem. Keress bátran segítek amiben tudok, érdemes kipróbálni a termékeim.




Lódi Enikő - natúr kozmetikumok www. dunakeszi-kozmetika.hu


"A tudatos életmódhoz nemcsak az étkezés, hanem a kozmetikumok használata is hozzátartozik. Kozmetikusként a krémfőzés alapjait mesteremtől tanultam el. A régi receptúrák összetevőit megváltoztatva hoztam létre kőolaj- és tartósítószermentes natúr kozmetikumaim. Krémeim alapja a hidegen sajtolt olivaolaj, mely bőrrel rokon összetevőinek köszönhetően könnyen felszívódik, hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a bőr mélyebb rétegeiben. A tartósító szerek helyett vitaminokkal (antioxidánsokkal) és illóolajokkal teszem eltarthatóvá krémeimet."





















Elkészültek a naptejek! 
20 faktoros 100 ml 800,-
20 faktoros 200 ml 1.600,-
30 faktoros 100 ml 900,-
30 faktoros 200 ml 1.800,-
50 faktorosat nem készítettem, mert már a 30-as is elég sűrű.











































































Fűszerek


Glück fűszermanufaktúra

2010. őszétől foglalkozunk fűszerek csomagolásával és értékesítésével. Célul tűztük ki, hogy csak magas minőségű termékeket adunk ki a kezünkből, melynek fontos része az esztétikus megjelenés is. Szeretnénk, ha termékeinket minél többen megismerhetnék, ezért elengedhetetlen, hogy mind a csomagolás, mind a tartalom területén folyamatosan fejlődni tudjunk, hogy megfeleljünk a kereskedői és a vásárlói  igényeknek egyaránt.Miért vásárolna mindig mérnökök által kimért, a gazdaságos gyártáshoz tervezett élelmiszereket?

Személyes tapasztalatom, hogy nap, mint nap az ételeim ízesítése mellett nem csak az ízek élménye okoz örömet, hanem a valódi, szárított fűszerek élettani értékei is hatnak szervezetemre, lelkemre egyaránt.

Az ízek frissek, élvezetesek, egészségesek.
Segítek egyedi fűszer keverékei megtervezésében, vagy akár a már megkomponált fűszerkeverékek közül is választhat bátran a Termékek oldalról.



     











 
  Szabó Malom - adalékmentes lisztek

A Szabó Malom több, mint 90 éve, 1919 óta működik Szigetszentmiklóson. Termékeik kíváló minőségét a  hagyományos technológiának, a minőségi alapanyagoknak köszönhetik, éppen ezért nincs szükségük adalék- vagy lisztjavítószerre. Csak a tiszta búzára.
Haladtak a korral, így a hagyományos fehér lisztek mellett teljes kiőrlésű búzalisztet és tönkölylisztet is készítenek.







Rózsika néni - házitészta

Rózsika néni Dunakeszin készíti 8 tojásos házitésztáit. Laktató, egészséges, és adalékmentes igazi vidéki ízek!


Ibolya néni - zöldség, savanyúság

Ibolya néni és férje nyugdíjasként vágott bele, hogy őstermelőként ne csak maguknak és családjuknak termeljék meg a zöldségeket, hanem mások is vásárolhassanak belőle. Házuk kertjében 3 fóliasátorban termelik az aktuális idényzöldségeket, amiből aztán télen savanyúságot is csinál Ibolya néni, frissen, hetente.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése